top of page
szürke_háttlér.jpg

GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01890

5CB9875E-00FD-45B0-B4DF-C6EE14B322A3.jpeg

Kedvezményezett neve: ALFASEED Kft.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:  

A 2006-ban alapított Alfaseed Kft. egy magyar, családi tulajdonban lévő növénynemesítéssel, fajtafenntartással, vetőmag szaporítással és értékesítéssel foglalkozó cég. A cég az elmúlt években folyamatosan növelte a feldolgozó kapacitását, mert a nemesítési eredmények miatt az előállított vetőmag mennyisége sokszorosára nőtt. A termelés mellett a vetőmag üzem az, amely a legnagyobb energia, humán erőforrás és eszköz lekötést jelenti a vállalkozás számára.

A célok megvalósítása érdekében a cég pályázatot nyújtott be a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01890 azonosító számú „Gyártó és feldolgozó kapacitás kiépítése az Alfaseed Kft.-nél” megnevezésű pályázati felhívásra, melynek keretében 202,38 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásra lett jogosult az európai unió társfinanszírozásával. A támogatás intenzitása: 70 %. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A projekt keretében egy 1200 m2 alapterületű tároló és alapanyagfogadásra alkalmas csarnok épül, amely közvetlen kapcsolatban lesz egy feldolgozó és raktárépülettel. A két épület funkcionálisan is összekapcsolódik. Az új épületben lenne egy elkülönített, külön kezelhető okos végtermék raktár RF ID T-home raktározási rendszerrel ellátva, ahol minden egyes csomag egyedileg van nyilvántartva, a targonca (okos térkép) pedig jelzi, hogy a keresett csomag hol helyezkedik el a raktárrendszerben. Az üzleti felhőszolgáltatás lehetővé teszi, hogy munkaállomástól függetlenül elérhetőek legyenek az információs rendszerek, s akár távolról, valós időben tájékozódjanak a munkatársak a változásokról, információkról.

A projekt elemei az infrastrukturális és ingatlan beruházás mellett az információs technológia fejlesztése és a technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése. A kutatási és termelési tevékenység növelése jelentős humán erőforrás fejlesztést is jelent.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.09.05.

A szerződött támogatás összege: 202,38 millió Ft

Megvalósítási helyszín: 5300 Karcag, Kunhegyesi út 12.

További információ kérhető:

Dr. Monori István, operatív vezető

mobil: 06/70-248-4043

e-mail: monori.istvan@alfaseed.hu

bottom of page